06 January 2023 Current Affairs

0
84
06 January 2023 Current Affairs
06 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

06 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 06 January 2023 

Ques 1. In which state is the Gaan Nagai festival being celebrated in January 2023?
Ans. Manipur

Ques 2. Which country has discovered an animal for the first time that only eats viruses?
Ans. America

Ques 3. Which state has recently decided to abolish the revenue police system?
Ans. Uttarakhand

Ques 4. By what name has the Reserve Bank of India launched its medium-term strategy framework?
Ans. Utkarsh 2.0

Ques 5. Who became the fastest bowler in India?
Ans. Umran Malik

Ques 6. In which state the 18th National Scouts and Guides was inaugurated by President Draupadi Murmu?
Ans. Maharashtra

Ques 7. The Election Commission has appointed Maithili Thakur as the state icon of which kingdom?
Ans. A state in Eastern India

Ques 8. In which city the National Institute of Water and Sanitation was inaugurated by Prime Minister Modi?
Ans. Kolkata

Ques 9. In which state of India the Election Commission (ECI) has launched ‘Mission 929’?
Ans. Tripura

Ques 10. Which kingdom government has recently signed agreements worth Rs 18590 crore with UAE-based companies?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here