05 January 2023 Current Affairs

0
33
05 January 2023 Current Affairs
05 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

05 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

 Current Affairs 05 January 2023

Ques 1. Who presided over the conference on development works in Union Territories in New Delhi?
Ans. Amit Shah

Ques 2. Will the players also have to undergo a DEXA test before being selected?
Ans. BCCI

Ques 3. Which country has been given the presidency of the European Union Council for the first half of the year 2023?
Ans. Sweden

Ques 4. What will the name of the Sampark Kranti Express train which runs between Ahmedabad and Delhi be changed?
Ans. Akshardham Express

Ques 5. In which state the Election Commission launched Mission 929 to ensure more than 90% polling?
Ans. Tripura

Ques 6. Luis Issio Lula da Silva has been sworn in as the 39th President of –
Ans. Brazil

Ques 7. With whom has the Ministry of Tribal Affairs partnered for the Future Engineering Programme?
Ans. Amazon Company

Ques 8. What is the target of agricultural and processed food products from India for 2022-23?
Ans. USD 43.56 billion

Ques 9. Which of its foundation day was celebrated by DRDO on 1 January 2023?
Ans. 65th

Ques 10. In the year 2023, the Board of Control for Cricket in India made which test mandatory for Indian players to be selected for the national team.
Ans. Dexa Bone Density Test

Ques 11. The number of transactions through the Unified Payments Interface reached a record number of billion in December 2022.
Ans. 7.82 billion

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here