06 February 2023 Current Affairs

0
222
06 February 2023 Current Affairs
06 February 2023 Current Affairs

Current Affairs

06 February 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 06 February 2023

Ques 1. When is World Cancer Day observed every year?
Ans. February 4

Ques 2. On which day fame Telugu film director Vidyasagar Reddy passed away?
Ans. 2 February 2023

Ques 3. Who will host the program ‘Rakshak: Ek Sham Gujarat Police Ke Naam’ recently?
Ans. Ahmedabad

Ques 4. Which nation has become the latest member of the International Solar Alliance?
Ans. Congo

Ques 5. Patanjali Foods Limited signed a letter of intent with which state for the cultivation and processing of palm oil?
Ans. Nagaland

Ques 6. Who has won the ‘Indian National Car Racing Championship 2023’?
Ans. Sai Sanjay

Ques 7. An eminent personality, K.V. Tirumalesh passed away. He was associated with which field?
Ans. writing

Ques 8. How many crore rupees have been approved by the government for the National Green Hydrogen Mission?
Ans. 19744 crore

Ques 9. Adani Enterprises shares were removed from the indices of which country?
Ans. America

Ques 10. Which Indian wrestler has won the bronze medal in Zagreb Open 2023?
Ans. Aman Sehrawat

Ques 11. World Cancer Day is observed on which day?
Ans. February 4th

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here