06 February 2022 Current Affairs

0
302
06 February 2022 Current Affairs
06 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

06 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 06 February 2022 

Ques 1. Recently 216 m. Where has the statue named the tall Statue of Equality been unveiled?
Ans. Hyderabad

Ques 2. Which has become the third country in the world to cross the limit of 05 lakh Covid-19 deaths?
Ans. India

Ques 3. Which country has been declared by the US to be a non-NATO ally?
Ans. Qatar

Ques 4. Who has been selected as the best state tableau in the Republic Day Parade 2022?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 5. Bilateral consultation talks on UN-related issues have been held between India and which country in New Delhi.
Ans. With Russia

Ques 6. Who has become the new chairman of UGC?
Ans. M Jagdish

Ques 7. One of the most powerful supercomputers in India has been installed and commissioned by the Indian Institute of Science, Bangalore.
Ans. Param Pravega

Ques 8. Who has become the new chairman of IBBI?
Ans. Ravi Mittal

Ques 9. Where is the 24th Winter Olympics 2022 being held?
Ans. Beijing in China

Ques 10. Where will 24 eminent persons be awarded Ekusheya Medal 2022?
Ans. Bangladesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here