05 February 2022 Current Affairs

0
224
05 February 2022 Current Affairs
05 February 2022 Current Affairs

Current Affairs

05 February 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam. CA

Current Affairs 05 February 2022 

Ques 1. Where is the Torgya Festival 2022 celebrated?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 2. When is International Day of Human Fraternity celebrated?
Ans. On 04 February 2022

Ques 3. Where will the first station of the country’s first bullet train be built?
Ans. Surat

Ques 4. Who has been appointed as the new chief of the Defense Intelligence Agency?
Ans. Lt Gen GAV Reddy

Ques 5. Which cricket team will become the first team in the world to play the 1000th ODI match?
Ans. India

Ques 6. Who has resigned from the post of Additional Director of Britannia Company?
Ans. Former RBI Governor Urjit Patel

Ques 7. Who has topped the Army Day Parade?
Ans. Assam Regiment

Ques 8. According to the, I report of NSO, what percent of India’s GDP rate is estimated for the financial year 2021-22.
Ans. 6.6 percent

Ques 9. Who bought Destiny game developer Bungie for $3.6 billion?
Ans. Sony

Ques 10. Which insurance company of India has become the 10th most valuable insurance brand globally as per the Brand Finance Report.
Ans. Life Insurance Corporation

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here