05 December 2022 Current Affairs

0
46
05 December 2022 Current Affairs
05 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

05 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 05 December 2022 

Ques 1. With which country India signed the ‘Economic Development Cooperation Fund Loan’ agreement for Intelligent Transport System?
Ans. South Korea

Ques 2. Which of its sixth-generation nuclear bombers was launched by America?
Ans. B-21 Raider

Ques 3. When was the 58th Raising Day of Border Security Force (BSF) celebrated?
Ans. 01 December

Ques 4. The world’s largest active volcano Mauna Loa erupted for the first time in how many years?
Ans. 40 years

Ques 5. Name the South Asia CEO of GroupM Media, who has been recently elected as the President of the Advertising Agencies Association of India.
Ans. Prashant Kumar

Ques 6. Has released the book Bravehearts of Bharat vignetters from Indian history written by
Ans. Vikram Sampat.

Ques 7. Who has been appointed as the Secretary of the School Education Department?
Ans. Sanjay Kumar

Ques 8. Which cricket team has won the Vijay Hazare Trophy 2022 title?
Ans. Saurashtra

Ques 9. Which country will assume the presidency of the plenary session of the Wassenaar Arrangement for one year on January 01, 2023?
Ans. India

Ques 10. Which West Indies all-rounder has retired as a player from the Indian Premier League (IPL)?
Ans. Dwayne Bravo

Ques 11. Which country has assumed the chairmanship of UNSC for December 2022?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here