06 April 2023 Current Affairs

0
172
06 April 2023 Current Affairs
06 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

06 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 06 April 2023

Ques 1. Which mobile app has been launched by Dausa district administration for prevention and treatment of silicosis disease?
Ans. Kavach App

Ques 2. NASA has announced the names of four astronauts for which lunar mission?
Ans. Artemis-2

Ques 3. Which bank opened its first branch for startups?
Ans. Bank of Maharashtra

Ques 4. China has announced the renaming of 11 places in which Indian state?
Ans. Arunachal Pradesh.

Ques 5. Which female tennis player recently won her maiden Miami Open title?
Ans. Petra Kvitova

Ques 6. Who recently defeated Jannik Sinner of Italy to win Miami Open 2023?
Ans. Daniil Medvedev

Ques 7. Which district administration will set up ‘baby feeding rooms’ to develop special facilities for women passengers at the railway station?
Ans. Dungarpur Railway Station

Ques 8. Who has been appointed as the 40th President of FICCI Ladies Organization?
Ans. Sudha Shivkumar

Ques 9. Who has been appointed as the new MD of Suzuki Motorcycle India?
Ans. kenichi umeda

Ques 10. Which country conducted a plebiscite on the new constitution?
Ans. Uzbekistan country gate

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here