• Sat. Mar 2nd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

07 April 2023 Current Affairs07 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

07 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 07 April 2023 

Ques 1. Which city’s famous Banarasi Paan and Langda Mango have got Geographical Indication (GI) tag from the government?
Ans. North Varanasi

Ques 2. Whom did France invite for the ‘Bastille Day Parade’ in July 2023?
Ans. Prime Minister Modi

Ques 3. Who has been appointed as a member of Rajasthani Language Advisory Board by Sahitya Akademi, New Delhi?
Ans. Dr. Geeta Samor

Ques 4. Which state government has announced to start ‘CM The Yogashala’?
Ans. Government of Punjab

Ques 5. In which state government has successfully conducted social audit in all gram panchayats?
Ans. Jammu Kashmir.

Ques 6. Which Indian space start-up has successfully tested a 3D-printed cryogenic engine?
Ans. Skyroot Aerospace

Ques 7. Where has Asia’s largest helicopter manufacturing unit been inaugurated in India?
Ans. Tumakuru (Karnataka)

Ques 8. Atomic Minerals Directorate for Exploration and Research has discovered lithium reserves in which state?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 9. The Ministry of Women and Child Development has recently launched the 2nd G20 EMPOWER meeting in which city?
Ans. North Thiruvananthapuram

Ques 10. Who won the F1 Australian Grand Prix 2023 title?
Ans. Max Verstappen

Ques 11. Who has started the Captive Employment Scheme?
Ans. Giriraj Singh

Ques 12. How many handicraftsmen and weavers have been announced by the Industries Department for the ‘Rajasthan Udyog Ratna Award’ for the year 2021-22?
Ans. 7

Ques 13. Who has inaugurated the ‘Diamond Jubilee Celebrations’ of CBI?
Ans. Narendra Modi

Ques 14. Which bank has introduced ‘Digital Dukan’ business management solution for merchants?
Ans. Axis Bank.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *