04 April 2023 Current Affairs

0
206
04 April 2023 Current Affairs
04 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

04 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 04 April 2023

Ques 1. Which Indian players reached the finals of the Madrid Spain Masters Badminton Tournament?
Ans. P.P.Sindhu

Ques 2. Which state’s Chief Minister launched the “School Chalo Abhiyan 2023” on 01 April 2023?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 3. Who has been honored with Kalicharan Mishra Sahitya Bhushan Samman- 2023?
Ans. Hariprakash Rathi

Ques 4. Who has hosted the 3rd ICAO Conference on Aviation and Alternative Fuels?
Ans. UAE.

Ques 5. Which two countries have been certified as malaria-free by the World Health Organization (WHO)?
Ans. Azerbaijan and Tajikistan

Ques 6. Where was the Sericulture Fair inaugurated in Uttar Pradesh?
Ans. Gorakhpur

Ques 7. What is the rank of Madhya Pradesh in the country in the implementation of Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme (MNREGA)?
Ans. Fourth place

Ques 8. India exported military hardware worth how much in 2022-23?
Ans. Rs 15,920 crore

Ques 9. Which organization celebrates its foundation day on 1st April?
Ans. RBI

Ques 10. National painting camp is being organized in which university?
Ans. University of Rajasthan, Jaipur

Ques 11. Where was the 4th Defense Cooperation meeting between India and Philippines held?
Ans. New Delhi.

Ques 12. In which state the country’s first ‘quantum computing’ based telecom network link has been launched? ,
Ans. Capital Delhi

Ques 13. Which payment bank has launched WhatsApp banking for its customers?
Ans. India Post Payment Bank

Ques 14. From which district of Madhya Pradesh the publication of Marathi weekly Purna Chandrodaya started from 1 November 1860?
Ans. Indore

Ques 15. In which Indian city the 2nd Energy Transition Working Group meeting of G-20 has been organized?
Ans. In Gandhinagar

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here