04 September 2022 Current Affairs

0
67
04 September 2022 Current Affairs
04 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

04 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 04 September 2022 

Ques 1. When is the International Day of Remembrance of the Slave Trade and Its Abolition observed?
Ans. 23 August

Ques 2. The police of which Kingdom has been presented with the prestigious ‘President Flag’ by Vice President Venkaiah Naidu?
Ans. Tamil Nadu

Ques 3. Which company will build the world’s largest carbon fiber plant?
Ans. Reliance Industries

Ques 4. With which country India has signed MoU for the smooth movement of seafarers?
Ans. Iran

Ques 5. Which Kingdom government has signed an agreement to become a member of the prestigious global network named ‘Under 2 Coalition’ to check global warming?
Ans. Punjab

Ques 6. How many railway stations in the country will have air-water-making machines?
Ans. 6

Ques 7. Which country’s army has appointed Colonel Abdoulaye Maiga as its interim prime minister?
Ans. Gardner

Ques 8. Which company has announced to launch ‘First in India’ seating system for Vande Bharat Express trains from September 2022?
Ans. Tata Steel Limited

Ques 9. Mikhail Gorbachev, who passed away recently, was the former President of which nation?
Ans. Russia

Ques 10. Who has launched the app called JKCop?
Ans. Jammu and Kashmir Police

Ques 11. Which dance has been nominated by India to be included in the list UNESCO?
Ans. Garba

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here