• Sat. Apr 13th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

05 March 2024 Current Affairs05 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

05 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 05 March 2024 

Ques 1. What is the name of India’s first septic tank cleaning robot?
Ans. Homosep atom

Ques 2. Uttar Pradesh government has decided to make how many cities in the state as safe cities?
Ans. 18

Ques 3. Exercise ‘Samudra Lakshman’ has been organized in Visakhapatnam between India and which country?
Ans. Malaysia

Ques 4. Which new species of sea slug found in Odisha was named after President Draupadi Murmu?
Ans. Draupadia Murmuslag

Ques 5. Which country will make abortion a constitutional right?
Ans. France

Ques 6. Who continues to maintain its dominance as a global automaker in 2023?
Ans. toyota

Ques 7. Who has been appointed to the post of Chairman of Telecom Regulatory Authority of India?
Ans. Anil Lahoti

Ques 8. Who has launched the ‘National Urban-Cooperative Finance and Development Corporation’ (NUCFDC)?
Ans. Amit Shah

Ques 9. Which state government has unveiled the universal life insurance scheme?
Ans. Nagaland

Ques 10. Who has won the Underwater Photographer of the Year 2024 award?
Ans. Alex Dawson

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

 

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *