04 March 2023 Current Affairs

0
165
04 March 2023 Current Affairs
04 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

04 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 04 March 2023 

Ques 1. With which country has the European Union developed the “Windsor Framework”?
Ans. United Kingdom

Ques 2. Asia’s longest-ever cycle race started from which city?
Ans. North Srinagar

Ques 3. Which has got the award for ‘Best Adventure Tourism Destination’?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 4. Which platform has become the first platform to launch UPI LITE for small-value transactions?
Ans. Paytm Payments Bank

Ques 5. Which nation has launched the communication satellite Zhongxing 26?
Ans. China

Ques 6. In which country has the Indian Air Force participated in “Exercise SHINYU Maitri”?
Ans. Japan

Ques 7. In which state the two-day Millet Festival was organized from 28 February to 1 March 2023?
Ans. North Bihar

Ques 8. Which nation has approved the $442 million Adani wind power plant?
Ans. Sri Lanka

Ques 9. Who has been honored with the Entrepreneur of the Year 2022?
Ans. Sajjan Jindal

Ques 10. With whom has Infosys collaborated to boost enterprise cloud adoption?
Ans. Microsoft

Ques 11. Who was the first elected MLA of Nagaland state?
Ans. Hekani Jakhalu and Salhounuonu Krause

Ques 12. Indian Institute of Technology Madras has recently announced a collaboration with industry and academia in which country?
Ans. North Denmark

Ques 13. Which nation has been honored with the Government Leadership Award 2023 by the GSM Association?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here