• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

05 February 2024 Current Affairs05 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

05 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 05 February 2024 

Ques 1. Which university of Haryana has got A++ grade status by NAAC for the first time?
Ans. Kurukshetra University

Ques 2. Who created a world record by scoring four consecutive centuries in his first season of Ranji Trophy?
Ans. Agni Chopra

Ques 3. Who has been honored with the ‘Champions of Change Award’ for outstanding humanitarian efforts?
Ans. Sonu Sood

Ques 4. Whose developed assault rifle ‘Ugram’ has been launched?
Ans. DRDO

Ques 5. Where will the Uttar Pradesh State Government set up the state-of-the-art ‘State of the Art Centralized GIS Data Centre’?
Ans. Ayodhya

Ques 6. Which state won the Nagesh Trophy in the National T20 Cricket Tournament for Blind Men?
Ans. Karnataka

Ques 7. By how much has the government reduced the import duty on phone parts from 15%?
Ans. 10%

Ques 8. Who has written the book titled ‘An Uncommon Love: The Early Life of Sudha and Narayan Murthy’?
Ans. Chitra Banerjee

Ques 9. Who has released the report ‘The Status of Snow Leopards in India’?
Ans. Bhupendra Yadav

Ques 10. Who has inaugurated the ‘Shri Jagannath Heritage Corridor Project’?
Ans. Naveen Patnaik

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *