• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

03 February 2024 Current Affairs03 February 2024 Current Affairs

Current Affairs

03 February 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 03 February 2024

Ques 1. Who has become the President of ‘Asian Cricket Council’ (ACC) for the third time?
Ans. Jai Shah

Ques 2. Where was the National Health Fair inaugurated by Union AYUSH Minister Shri Sarbananda Sonowal?
Ans. New Delhi

Ques 3. In which district of Uttar Pradesh is the state’s largest milk plant being established?
Ans. Varanasi

Ques 4. Who has announced his retirement from boxing?
Ans. Mary Kom

Ques 5. In which state the diamond jubilee of India’s first sounding rocket launch was celebrated?
Ans. Kerala

Ques 6. Reserve Bank of India (RBI) has imposed strict business restrictions on which payments bank?
Ans. PPBL

Ques 7. Which year has the Indian Navy declared as 2024?
Ans. navy civilian

Ques 8. What is the present position of Uttar Pradesh in milk production?
Ans. first

Ques 9. Who has inaugurated the first office space at World Trade Center Naoroji Nagar?
Ans. Amit Shah

Ques 10. Which two reserves are being merged to create India’s largest tiger reserve?
Ans. Noradehi Sanctuary and Rani Durgavati Sanctuary

Ques 11. In which state the fourth ‘Rusoma Orange Festival 2024′ has been organized?
Ans. Nagaland

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *