04 December 2022 Current Affairs

0
37
04 December 2022 Current Affairs
04 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

04 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 04 December 2022 

Ques 1. The book titled Bravehearts of India was released by whom has it been written?
Ans. Vikram Sampat

Ques 2. In which state, in the matter of cleanliness, a draft of the cleanliness system will be prepared on the lines of Indore?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 3. Who was recognized as the Para Sports Person of the Year at the FICCI Turf 2022 and India Sports Awards?
Ans. Avni Lekhra

Ques 4. On which day the International Day for the Abolition of Slavery is celebrated?
Ans. On 2 December

Ques 5. Who inaugurated the Divya Kala Mela 2022 in December 2022?
Ans. Virendra Kumar

Ques 6. Which country will assume the chairmanship of G-20 for one year from 1 December 2022 to 30 November 2023?
Ans. India

Ques 7. Who inaugurated the first Coastal Security Summit in Chennai?
Ans. Giridhar Armani

Ques 8. Which has become the first state to create the role of Director General of Audit?
Ans. Tamil Nadu

Ques 9. In which state did the Sudarshan Chakra Corps of the Indian Army conduct the Sudarshan Prahar exercise on 1 December 2022?
Ans. Rajasthan

Ques 10. Which has been named the Word of the Year for 2022 by US dictionary publisher Merriam-Webster?
Ans. gaslighting

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs. CA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here