03 August 2023 Daily Current Affairs

0
100
03 August 2023 Daily Current Affairs
03 August 2023 Daily Current Affairs

Current Affairs

03 August 2023 Daily Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

03 August 2023 Current Affairs

Ques 1. Where has the ‘Think-20 Summit’ under the G20 chairmanship started?
Ans. Mysore

Ques 2. Where has Prime Minister Modi inaugurated the International Exhibition cum Convention Center “Bharat Mandapam”?
Ans. New Delhi

Ques 3. Which fast bowler returned to lead Team India in Ireland T20Is after a brief recovery?
Ans. Jasprit Bumrah

Ques 4. From which district marble will be used on the floor of Ram temple in Ayodhya, Rajasthan?
Ans. Nagaur

Ques 5. Market capitalization of $ 100 billion and became the seventh largest bank globally?
Ans. HDFC Bank (HDFC).

Ques 6. ‘Doctor. Who has released the book ‘APJ Abdul Kalam: Memories Never Die’?
Ans. Amit Shah

Ques 7. Indian Navy has inaugurated ‘Amrit Sarovar’ in which state?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 8. Which England cricketer has announced his retirement from international cricket?
Ans. Stuart Broad

Ques 9. India-Finland partnership, which took place in July 2023, will work on which sector?
Ans. Environmental sustainability

Ques 10. According to the report released on Prohibition of Human Trafficking Day, which city is at the first place for bringing maximum number of trafficked children?
Ans. Jaipur

Ques 11. How many medals did India win in the 26th Asian Athletics Championship 2023?
Ans. 27 medals

Ques 12. Who has addressed the India International Footwear Fair 2023 held in New Delhi?
Ans. Piyush Goyal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 03 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here