03 September 2022 Current Affairs

0
52
03 September 2022 Current Affairs03 September 2022 Current Affairs
03 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

03 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 03 September 2022 

Ques 1. Who has been elected treasurer of the Commonwealth Parliamentary Association?
Ans. Anurag Sharma

Ques 2. Who introduced India’s first Gold and Silver Fund?
Ans. Edelweiss Mutual Fund

Ques 3. Ministry of Youth Affairs and Sports organized the ‘Meet the Champion’ initiative in how many schools across the country on National Sports Day?
Ans. 26 schools

Ques 4. When is National Nutrition Week 2022 observed?
Ans. 01 to 07 September

Ques 5. When is International Whale Shark Day celebrated?
Ans. 30 August

Ques 6. Which state government has banned vinyl banners?
Ans. Government of Andhra Pradesh

Ques 7. Who has been elected treasurer of the Commonwealth Parliamentary Association?
Ans. Anurag Sharma

Ques 8. Who won his second BWF World Championship title by defeating Thailand’s Kunlavut Vitidsern in Tokyo?
Ans. Viktor Axelson

Ques 9. Which state police launched an online mobile application “JK eCop” in August 2022?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 10. Where will the world’s largest religious monument open?
Ans. West Bengal

Ques 11. Which Indian player has won the bronze medal in the Changwon 2022 Shooting World Cup?
Ans. Sinharaj Adhana

Ques 12. In which state has the maximum number of two-wheeler riders die in 2021?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 13. Which state has banned vinyl banners?
Ans. Andhra Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here