04 May 2024 Current Affairs

0
33
04 May 2024 Current Affairs
04 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

04 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 04 May 2024 

Ques 1. Where in the state has the Archaeological Survey of India found two and a half thousand years old Yagya Kund, coins and metal tools?
Ans. Bahaj village, Deeg

Ques 2. According to IQAir, which has topped the most polluted cities in the world?
Ans. Kathmandu

Ques 3. Who was elected as the new Prime Minister of Solomon Islands on May 2, 2024?
Ans. Jeremiah Manley

Ques 4. China has launched the first 8 Hangar class submarine built for which country?
Ans. Pakistan

Ques 5. At which polling station in the state, re-polling for Lok Sabha Elections-2024 has been done on May 2, 2024?
Ans. Nandasi village, Ajmer

Ques 6. Who has been appointed as the Vice Chief of the Indian Navy?
Ans. Krishna Swaminathan

Ques 7.The sacred water of which river will be sent to Sri Lanka for the coronation of Sita Amma temple?
Ans. Sarayu

Ques 8. Who is the author of the released book ‘Khelran Ro Khel’?
Ans. Manish Kumar Joshi

Ques 9. Who has been awarded the honorary doctorate degree by Manipal Academy of Higher Education (MAHE)?
Ans. K. V Kamath

Ques 10. How many medals has India won in the Asian U-20 Athletics Championships 2024?
Ans. 29

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here