• Sun. Apr 21st, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

02 March 2024 Current Affairs02 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

02 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 02 March 2024

Ques 1. With which ministry has the Election Commission launched the ‘Mera Pehla Vote for the Country’ campaign?
Ans. Ministry of Education

Ques 2. Where is Oil India Limited organizing its first global partner roadshow?
Ans. Abu Dhabi, UAE

Ques 3. Ghanshyam Das Birla Scientist Award for the year 2023 by KK Birla Foundation to Prof. ‘Aditi Sen Day’ has been announced, it is related to which educational institution of Uttar Pradesh?
Ans. Harishchandra Research Institute, Prayagraj

Ques 4. Where has India unveiled the largest ‘solar battery project’?
Ans. Chhattisgarh

Ques 5. What is the name of the laser weapon developed by DRDO?
Ans. DURGA-2

Ques 6. Where has the 21st edition of ‘BioAsia Summit 2024’ started?
Ans. Hyderabad

Ques 7. Who resigned from the post of CEO of Hockey India after almost 13 years in February 2024?
Ans. Elena Norman

Ques 8. Who has made the record of fastest century in T20 cricket history?
Ans. Jan Nicole Lofty-Inton

Ques 9. Who has been made the Director General (DG) in-charge of National Security Guard (NSG) by the Central Government?
Ans. Daljit Singh Chaudhary

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *