03 March 2023 Current Affairs

0
112
03 March 2023 Current Affairs
03 March 2023 Current Affairs

Current Affairs

03 March 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 03 March 2023 

Ques 1. When is Zero Discrimination Day observed?
Ans. on 01 March

Ques 2. When is Central Excise Day celebrated?
Ans. February 24

Ques 3. Former Justice S Abdul Nazeer has been sworn in as the Governor of which state?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 4. Which country’s Prime Minister will be the chief guest at the 8th Raisina Dialogue?
Ans. Italy

Ques 5. The 7th Annual Defense Dialogue has been organized between India and which nation?
Ans. Sri Lanka

Ques 6. Which country has approved a $700 million loan to Pakistan?
Ans. China

Ques 7. Who has taken over as the Flag Officer Commanding-in-Chief of the Western Navy?
Ans. Dinesh K Tripathi

Ques 8. Where will CRPF organize its 84th Raising Day Celebrations?
Ans. Chhattisgarh

Ques 9. Which state government has announced the ‘Amrit Nagrotthan’ scheme?
Ans. Karnataka

Ques 10. Who has successfully tested the cryogenic engine of its rocket for its Moon mission?
Ans. ISRO

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here