03 December 2022 Current Affairs

0
44
03 December 2022 Current Affairs
03 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

03 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 03 December 2022 

Ques 1. Who served as the first female referee in the men’s World Cup?
Ans. Stephanie Frapart

Ques 2. Who inaugurated the 23rd Hornbill Festival in Nagaland?
Ans. Vice President Mr. Jagdeep Dhankhar

Ques 3. Who will inaugurate a statue of Mahatma Gandhi at the United Nations during India’s presidency of the UN Security Council on 14 December 2022?
Ans. s. Jaishankar

Ques 4. Where has the Indo-Pacific Regional Dialogue 2022 started?
Ans. New Delhi

Ques 5. Who has become the new CEO of the social networking site Twitter?
Ans. Parag Agarwal

Ques 6. Who took over as the new Revenue Secretary?
Ans. Sanjay Malhotra

Ques 7. From which day the 46th International Book Fair is being organized in Kolkata?
Ans. From 30 January 2023

Ques 8. Reserve Bank of India imposed a penalty of how much rupees on Parsi Cooperative Bank?
Ans. Rs 1.25 crore

Ques 9. Where has the groundnut festival “Kadlekai Paresh” been launched?
Ans. Karnataka

Ques 10. Who has become the ‘first women President of Barbados’?
Ans. Sandra Mason

Ques 11. India has provided how much US dollar budgetary support to the Maldives?
Ans. 100 million

Ques 12. When is the Constitution Day of India celebrated?
Ans. 26 November

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here