04 December 2021 Current Affairs

0
148
04 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

04 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 04 December 2021 

Ques 1. Which athlete has been honored with the “Boomman of the Year” award by World Athletics?
Ans. Anju Bobby George

Ques 2. At what age has the famous actor of Mirzapur “Lalit” passed away?
Ans. 32 years

Ques 3. Which woman has been ranked first in the list of 50 most powerful women of the country released by Fortune India?
Ans. Nirmala Sitharaman

Ques 4. Which state government has withdrawn the Char Dham Devasthanam Management Act?
Ans. Government of Uttarakhand

Ques 5. In which city of Uttar Pradesh has Shri Amit Shah laid the foundation stone of Maa Shakumbhari University?
Ans. Saharanpur

Ques 6. Which tragedy day is celebrated in India on 3rd December?
Ans. Bhopal gas tragedy day

Ques 7. “Magdalena Anderson” has become the first woman Prime Minister of which country?
Ans. Sweden

Ques 8. India has become a part of the G20 Troika India will host the G20 Troika summit in which year?
Ans. 2023

Ques 9. When is World Disabled Day celebrated?
Ans. 3 December

Ques 10. Which country’s parliamentary delegation is visiting India from 30 November to 6 December 2021?
Ans. Mongolia

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here