05 December 2021 Current Affairs

0
139
05 December 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

05 December 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 05 December 2021 

Ques 1. Who has been appointed as the president of India Tourism Development Corporation?
Ans. Sambit Patra

Ques 2. Which state has announced to give the state’s highest civilian honor to “Ratan Tata”?
Ans. Assam government

Ques 3. For the first time in its history of how many years, Walt Disney has appointed a woman “Suzanne Arnold” as president?
Ans. 98 years

Ques 4. Argentine footballer Lionel Messi has won the prestigious Ballon d’Or record in football for which time?
Ans. 7th time

Ques 5. When is Indian Navy Day celebrated every year?
Ans. 4 December

Ques 6. In which organization Geeta Gopinath will occupy the first woman deputy MD post?
Ans. international monetary fund

Ques 7. Which country’s scholar and cultural activist Professor Rafikul Islam has passed away?
Ans. Bangladesh

Ques 8. India and which country have prepared a four-point package for economic cooperation?
Ans. Sri Lanka

Ques 9. Which bill has been passed by the Parliament to prevent disasters?
Ans. Dam Safety Bill, 2019

Ques 10. In which city the 3rd edition of the Armed Forces Flag Day Corporate Social Responsibility Conclave was organized?
Ans. New Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here