• Fri. Apr 12th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

04 April 2024 Current Affairs04 April 2024 Current Affairs

Current Affairs

04 April 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 04 April 2024 

Ques 1. Who has become the first Indian woman to win the Arjuna Award?
Ans. Divyakirti Singh

Ques 2. 25 police personnel of which African country have been trained at Rajasthan Police Training Centre, Jodhpur?
Ans. Togo Republic

Ques 3. Who has taken over the charge of Principal Director General of Press Information Bureau?
Ans. Shefali B. asylum

Ques 4. Kachchativu Island, a disputed area between India and Sri Lanka, is located in which region?
Ans. Palk Strait

Ques 5. According to India TB Report 2024, what is the percentage reduction in new TB cases in India?
Ans. 16%

Ques 6. How much has the Union Rural Development Ministry increased the annual wage rate for unskilled workers in the state under MNREGA?
Ans. Rs 266

Ques 7. Which foundation day has the Reserve Bank of India (RBI) celebrated?
Ans. 90th

Ques 8. What is the name of the biggest exercise of Indian Air Force conducted at Pokhran Field Firing Range in Jaisalmer district?
Ans. Gagan Shakti Abhyas

Ques 9. What is the value of India’s defense exports for the financial year 2023-24?
Ans. 21,083 crores

Ques 10. Who has taken over as the President of FICCI Women’s Organization?
Ans. Joyshree Das Verma

Ques 11. Khambha Fort situated in which district of Rajasthan will be made National Geological Museum?
Ans. Jaisalmer

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *