• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

02 April 2023 Current Affairs02 April 2023 Current Affairs

Current Affairs

02 April 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 02 April 2023 

Ques 1. Who has been made the Chief Justice of Chhattisgarh High Court?
Ans. Justice Ramesh Sinha

Ques 2. When is the National Maritime Week starting?
Ans. March 30

Ques 3. According to the DGCA report, which country has the maximum number of female pilots in the world?
Ans. India

Ques 4. Where was the Water Conservation Conclave 2023 organized based on the theme ‘Jal Bachao Aaj, Kam Aayega Kal’?
Ans. Jaipur

Ques 5. On which day the UAE-Israel Economic Partnership Agreement has come into force?
Ans. 1 April 2023

Ques 6. India and which country have agreed to an agreement on gas and oil sector?
Ans. Guyana country

Ques 7. Which state government has notified 10% EWS quota in education and employment?
Ans. Karnataka.

Ques 8. Which state government has launched Mukhyamantri Vriksha Sampada Yojana?
Ans. Chhattisgarh

Ques 9. Which of the following thermal power stations in Rajasthan has the highest installed capacity?
Ans. Suratgarh Thermal Power Station

Ques 10. India’s first hybrid rocket has been launched from which state?
Ans. Tamil Nadu

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *