02 September 2022 Current Affairs

0
46
02 September 2022 Current Affairs
02 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

02 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 02 September 2022 

Ques 1. Which has become the first state to use blockchain technology for seed distribution?
Ans. Jharkhand

Ques 2. Who has become the most successful fast bowler in international cricket?
Ans. James Anderson of England

Ques 3. Who has become the Managing Director and CEO of Mercedes-Benz India?
Ans. Santosh Iyer

Ques 4. Which state’s first tribal novelist ‘Narayan’ has passed away?
Ans. Kerala

Ques 5. Who has become Miss Diva Universe 2022?
Ans. Divita Rai

Ques 6. Who has won the Best Film Award at the 67th Filmfare Awards 2022?
Ans. Sher Shah

Ques 7. From which country will India buy six TU-160 long-range bombers?
Ans. Russia

Ques 8. When is National Small Industries Day celebrated?
Ans. 30 August

Ques 9. Abhijit Sen has passed away, he was related to which field?
Ans. Economist

Ques 10. Which has become the second largest domestic airline in India?
Ans. Vistara

Ques 11. In which state has Chief Minister Udyaman Khiladi Unayan Yojana been launched?
Ans. Uttarakhand

Ques 12. Where is the 50th Sumang Leela Festival 2021-22 celebrated?
Ans. Manipur

Ques 13. Which female wrestler has won the silver medal in World U-20 Championship 2022?
Ans. Priya Malik

Ques 14. Who got the Best Actress Award at the 67th Filmfare?
Ans. Kirti Sanon

Ques 15. In which state did Rajiv Gandhi has started the Rural Olympic Games?
Ans. Rajasthan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here