03 November 2022 Current Affairs

0
36
03 November 2022 Current Affairs
03 November 2022 Current Affairs

Current Affairs

03 November 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 03 November 2022 

Ques 1. Which has become the first Indian Land Heritage Site?
Ans. Mamluh Cave in Meghalaya

Ques 2. When is ‘Kerala Foundation Day’ celebrated every year?
Ans. November 1st

Ques 3. When is ‘Sesame Day’ celebrated?
Ans. 23 October

Ques 4. When is National Unity Day celebrated?
Ans. 31 October

Ques 5. Who has been officially appointed as its Executive Chairman by Samsung Electronics Company recently?
Ans. Lee Jae-Yong

Ques 6. The first ‘Khelo India Women’s Judo National League was organized in which city?
Ans. New Delhi

Ques 7. When is the 113th birth anniversary of Homi Jehangir Bhabha celebrated?
Ans. 30 October

Ques 8. According to the Global TB report released by WHO, how many total TB cases were notified in India in 2021?
Ans. 21.4 lakh

Ques 9. Which state will revise the list of ‘Orunodoi Cash Beneficiaries’?
Ans. Assam

Ques 10. Which company has been recognized as the country’s most sustainable oil and gas?
Ans. BPCL

Ques 11. How many policemen from five states were awarded Home Minister’s Special Campaign Medal?
Ans. 63

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here