03 February 2023 Current Affairs

0
289
03 February 2023 Current Affairs
03 February 2023 Current Affairs

Current Affairs

03 February 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 03 February 2023 

Ques 1. Where’s Champak Bungalow getting the honor of International Quality Certification?
Ans. Pachmarhi

Ques 2. India has allocated how much lakh crore rupees budget for the defense sector for the financial year 2023-24?
Ans. 94

Ques 3. Who has been honored with the ‘Lifetime Achievement Award’ by the ‘India-UK Achievers Honours’ in the UK?
Ans. Dr. Manmohan Singh

Ques 4. Andhra Pradesh has declared whom as its new capital?
Ans. Visakhapatnam

Ques 5. Who has overtaken industrialist Gautam Adani to become the world’s richest Indian in February 2023, according to the Forbes Real-Time Billionaires list?
Ans. Mukesh Ambani

Ques 6. Who has received the ‘Golden Kailash’ award for the best film at the Ajanta Ellora Film Festival?
Ans. nanera

Ques 7. When is ‘Data Privacy Day’ celebrated?
Ans. 28 January

Ques 8. The famous ‘Makdai Fort’ is located in Harda, who built this fort in 1657 AD?
Ans. King Makrand Shah

Ques 9. How many priorities were announced in the Union Budget 2023?
Ans. 07

Ques 10. Navratna Mining PSU NMDC has appointed which boxer as its brand ambassador?
Ans. Nikhat Zareen

Ques 11. Where has the ‘G-20 Science 20’ foundational meeting been organized?
Ans. Puducherry

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here