02 February 2023 Current Affairs

0
184
02 February 2023 Current Affairs
02 February 2023 Current Affairs

Current Affairs

02 February 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams. CA

Current Affairs 02 February 2023 

Ques 1. Which state government has launched the ‘Samagra Shiksha Abhiyan’ campaign under the Aarohini Initiative training program to make daughters of deprived sections self-reliant?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 2. Who got UK’s Lifetime Achievement Honor?
Ans. Manmohan Singh

Ques 3. Which country has introduced the Debbie H Medal to honor women cricketers?
Ans. new zealand

Ques 4. Who has been recommended as the next Drug Controller General of India?
Ans. Rajeev Singh Raghuvanshi

Ques 5. How many new police stations have been set up in Rajasthan for effective investigation of cyber criminals?
Ans. 18

Ques 7. Who has been appointed as the Director General of the Police of Assam?
Ans. Gyanendra Pratap Singh

Ques 8. In which city Khadi Utsav 2023 was inaugurated?
Ans. Mumbai

Ques 9. When was the National Commission for Women established?
Ans. 1992

Ques 10. Rajasthan Akshay Urja Nigam has tied up with which company to set up a solar power park?
Ans. THDC Limited

Ques 11. PUMA India has appointed whom as its new brand ambassador?
Ans. Harmanpreet Kaur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here