03 December 2023 Current Affairs

0
30

Current Affairs

03 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 03 December 2023

Ques 1. Which edition of the Global Ayurveda Festival is being inaugurated by Jagdeep Dhankhar?
Ans. 5th

Ques 2. In which state has US Ambassador Eric Garcetti inaugurated the “Hump World War-II” Museum?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 3. Who has won the WISE Award for Education?
Ans. Safina Hussain

Ques 4. Who has been selected for the post of scientist in the Drug Discovery Research Center of the University of Cape Town, South Africa?
Ans. Vaibhav Gehlot

Ques 5. Which country’s ‘Ankor Wat Temple’ has become the eighth wonder of the world?
Ans. Cambodia

Ques 6. Where is the Ministry of Tourism hosting the 11th edition of the International Tourism Mart?
Ans. Meghalaya

Ques 7. Who is ready to present the President’s flag to the Armed Forces Medical College in Pune?
Ans. Draupadi Murmu

Ques 8. Where was Asia’s largest open air annual trade fair ‘Bali Yatra’ inaugurated?
Ans. Odisha

Ques 9. Who has been made the captain of South Africa women’s cricket team?
Ans. Laura Vollwart

Ques 10. How many medals has Rajasthan won in the Senior National Archery Competition held in Ayodhya (Uttar Pradesh)?
Ans. two

Ques 11. In which state South East Asia’s first ‘Dark Sky Reserve Changthang Wildlife Sanctuary’ will be established?
Ans. Ladakh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here