02 December 2022 Current Affairs

0
38
02 December 2022 Current Affairs
02 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

02 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 02 December 2022 

Ques 1. Who was awarded the Para Sports Person of the Year award?
Ans. Avni Lekhra

Ques 1. From which state the lizard named Tokay Geiko was recovered?
Ans. Bihar

Ques 3. In which building did Vice President Jagdeep Dhankhar present Shilp Guru and National Awards recently?
Ans. Vigyan Bhavan

Ques 4. Which museum has recently won the UNESCO award?
Ans. Chhatrapati Shivaji Maharaj Artifacts Museum

Ques 5. Which country will assume the presidency of G20 on 1 December 2022 for 1 year?
Ans. India

Ques 6. Who has been appointed as the head of the International Hindu Mahasabha of Himachal Pradesh?
Ans. Vinod Sharma of Una district

Ques 7. Who has been approved as BSE’s Managing Director and Chief Executive Officer?
Ans. Sundararaman Ramamurthy

Ques 8. Which science documentary was recently screened in Sanskrit Yanam at the 53rd IFFI?
Ans. first

Ques 9. Who has been appointed as the deputy mayor of Brampton city of Canada?
Ans. Harkirat Singh

Ques 10. Who took an oath of office and secrecy as a member of UPSC?
Ans. Preeti Sudan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here