02 September 2021 Current Affairs

0
129
02 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

02 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 02 September 2021 

Ques 1. Indian Grandmaster P. Indian has won the Voiles International Open 2021 chess tournament held in which city?
Ans. Paris

Ques 2. America has announced the end of its 20-year-old war in which nation before the deadline?
Ans. Afghanistan

Ques 3. Bank of Baroda (BOB) ED Shanti Lal Jain has been appointing as the new MD and CEO of which bank?
Ans. Indian Bank

Ques 4. Which national week is celebrating every year across India from 1st to 7th September?
Ans. National nutrition week

Ques 5. Which state government has announcing to give Rs 9000 per acre to the drought-affected farmers?
Ans. Government of Chhattisgarh

Ques 6. At what age has the famed Bengali writer Buddhadev Guha departed away?
Ans. 85 years

Ques 7. In which sport 23-year-old Sumit Antil of Sonepat, Haryana has won the gold medal of the nation in the Tokyo Paralympics?
Ans. javelin throw

Ques 8. The National Disaster Management Authority and which IIT institute has evolved an app for forecasting natural disasters?
Ans. IIT Roorkee

Ques 9. Which unit of Indian Railways has started “Jungle Tea Toy Train Safari” on the Darjeeling Himalayan Railway pathway?
Ans. Northeast Frontier Railway

Ques 10. According to scientists, which asteroid has killed the dinosaurs from the earth?
Ans. Chicxulub influencer

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here