03 September 2021 Current Affairs

0
196
03 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

03 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 03 September 2021

Ques 1. Indian and which navies have conducted their first naval exercise off the waterside of Algeria?
Ans. Algerian Navy

Ques 2. Which neighboring nation of India has been declared a state of emergency over food shortage?
Ans. Sri Lanka

Ques 3. The world’s topmost motorable road connecting Leh to which lake has been inaugurated in Ladakh?
Ans. Pangong Lake

Ques 4. Which day has been celebrated all over the world on 2nd September?
Ans. world coconut day

Ques 5. Which IIT institutes are developing an online platform named e-Source to deal with electronic waste?
Ans. IIT Madras

Ques 6. Name the Lok Sabha Speaker who has been inaugurated the Parliamentary Outreach Program.
Ans. Om Birla

Ques 7. Which state of India has become the first state in the country to get 100% covid-19 vaccination?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 8. Who has been appointed as the new Director-General of Border Security Force?
Ans. Pankaj Kumar Singh

Ques 9. How many people have been announcing to be honored with the Raman Magsaysay Awards, the Asian version of the Nobel Prize?
Ans. 5 people

Ques 10. Which fintech services company has been announced the acquisition of Indian digital payments provider BillDesk for $4.7 billion?
Ans. PayU

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

 

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here