02 May 2024 Current Affairs

0
36
02 May 2024 Current Affairs
02 May 2024 Current Affairs

Current Affairs

02 May 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 02 May 2024 

Ques 1. Who will captain the Indian team in the Asian Division 1 Rugby Championship?
Ans. Deepak Punia

Ques 2. Who assumed the post of Navy Chief?
Ans. Admiral Dinesh Kumar Tripathi

Ques 3. Which country’s Parliament has passed a bill criminalizing homosexual relations?
Ans. Iraq

Ques 4. Who has taken over as the Executive Chairman of Coromandel International Limited?
Ans. Arun Alagappan

Ques 5. Which institute has developed innovative 3D printed dummy ballot unit?
Ans. IIT Guwahati

Ques 6. Who has been appointed the captain of India’s 15-member team for the T20 World Cup?
Ans. Rohit Sharma

Ques 7. ‘NIPFP’ has estimated India’s GDP growth rate to be what percent in the financial year 2025?
Ans. 7.1%

Ques 8. India and who have signed HR Development MoU?
Ans. Cambodia

Ques 9. Where has the conference on ‘Challenges and Prospective Solutions in Inland Waterways and Shipbuilding’ been organized?
Ans. Kochi

Ques 10. Which state’s ‘Gina Justus’ has been nominated for the Cambridge Teacher Award?
Ans. Kerala

Ques 11. Who has America included in its priority monitoring list for IP security?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here