02 May 2022 Current Affairs

0
91
02 May 2022 Current Affairs
02 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

02 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 02 May 2022 

Ques 1. Which Kingdom has become the first state in India to develop a website-based Migration Tracking System (MTS) application?
Ans. Maharashtra

Ques 2. What is the rank of India in the “Trends in World Military Expenditure Report 2021” of the (SIPRI) Stockholm International Peace Research Institute?
Ans. third

Ques 3. Who has been made the jury member of the 75th Cannes Film Festival?
Ans. Deepika Padukone

Ques 4. Which country has closed its airspace between Russia and Syria for Russian civil and military flights?
Ans. Turkey

Ques 5. Who has been appointed as an advisor to the online lending platform Indifi Technologies?
Ans. Rajnish Kumar

Ques 6. Who has been appointed as the chairman of the National Commission for Scheduled Castes (NCSC) for the second time?
Ans. Vijay Sampla

Ques 7. Who has been announced as the co-chair of the YuWaah board of UNICEF?
Ans. Ashwin Yardy

Ques 8. General Manoj Pandey has recently taken over as
Ans. military general

Ques 9. Which has become the first district in India to cover 100% of households under Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (ABPMJAY)?
Ans. Samba (Jammu & Kashmir)

Ques 10. Who has launched Pencil-Key?
Ans. Pencilton

Ques 11. Which minister inaugurated the second edition of the Khelo Masters National Games in New Delhi on Saturday?
Ans. Mr. Anurag Singh Thakur

Ques 12. Who has won the Indian Pharma Leader of the Year Award?
Ans. Cipla Limited

Ques 13. Who recently took over as the Chief Secretary of Puducherry?
Ans. Mr. Rajeev Verma

Ques 14. In which Kingdom India’s first Amrit Sarovar has been established?
Ans. Uttar Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here