03 May 2022 Current Affairs

0
122
03 May 2022 Current Affairs
03 May 2022 Current Affairs

Current Affairs

03 May 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 03 May 2022 

Ques 1. Which space agency’s Perseverance has captured the video of the solar eclipse on Mars?
Ans. NASA

Ques 2. The World Bank has approved a $47 million program for the Mission Karmayogi program of which country?
Ans. India

Ques 3. Who has won the Serbia Open Tour title?
Ans. Andrey Rublev

Ques 4. Which has become the first city in the country to install a vacuum-based sewer system?
Ans. Agra

Ques 5. Which Kingdom government has successfully launched Social Awareness and Action to Neutralize Pneumonia?
Ans. Karnataka

Ques 6. Who has been nominated for the ‘UNESCO World Book Capital’ for 2022?
Ans. Guadalajara

Ques 7. Which Indian bank has launched the ‘Open-For-All’ digital ecosystem for the Ministry of Micro, Small & Medium Enterprises?
Ans. ICICI Bank

Ques 8. Where is the BRO@63 multidimensional campaign flagged off?
Ans. Uttarakhand

Ques 9. Where has India’s first community radio station ‘Doodh Vani’ been inaugurated?
Ans. Gujarat

Ques 10. How many schools in Bihar state will be honored with the ‘Clean School Award’?
Ans. 26

Ques 11. Which Nation former President Mwai Kibaki has passed away?
Ans. Kenya

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here