• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

02 January 2024 Current Affairs02 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

02 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 02 January 2024

Ques 1. Which country has become the world’s second largest global steel producer?
Ans. India

Ques 2. On which date ISRO can launch its first polarimetry mission X-ray Polarimeter Satellite (XPoSat)?
Ans. 1 January 2024

Ques 3. Which has become the first state in the country to supply maximum electricity during peak hours?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 4. Which Indian actress has been appointed by Hyundai Motor India as its brand ambassador?
Ans. Deepika Padukone

Ques 5. India and which country have signed an agreement on the construction of future power units of the Kudankulam nuclear plant?
Ans. Russia

Ques 6. Researchers of which university have discovered a new bacteria suitable for agriculture?
Ans. Visva-Bharati University

Ques 7. In which state seven new projects will be constructed by the National Highway Authority of India?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 8. In which year did Jacques Delors complete his third and final term as President of the European Commission?
Ans. 1994

Ques 9. Where was India’s first underground power transformer inaugurated?
Ans. Bengaluru

Ques 10. What is the capacity of Hindustan Turbo Fan Engine (HTFE) developed at Aero Engine Research and Development Center of HAL?
Ans. 25 kN

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *