01 December 2022 Current Affairs

0
49
01 December 2022 Current Affairs
01 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

01 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 01 December 2022 

Ques 1. Which country recently launched Operation Tornadoshield?
Ans. India

Ques 2. Hawaii’s Mauna Loa volcano erupted for the first time after how many years?
Ans. 40 years

Ques 3. What is the name of the hypersonic engine made by China?
Ans. Kerosene-based detonation engine

Ques 4. In which state the foundation stone of Dhamma Deepo International Buddhist University was laid on 29 November 2022?
Ans. Tripura

Ques 5. India has taken over the chairmanship of the Global Partnership on AI from which nation?
Ans. France

Ques 6. In which town the Ministry of Coal will organize an Investors Summit on 1st December 2022?
Ans. Mumbai

Ques 7. Harimaun Shakti joint military exercise with which nation India started in November 2022?
Ans. Malaysia

Ques 8. The world’s largest active volcano has erupted on the Hawaiian Islands of which country? What is his name?
Ans. Mauna Loa volcano in America

Ques 9. Which country has recently won the Davis Cup Tennis 2022 for the first time?
Ans. Canada

Ques 10. With which nation India held Foreign Office Consultative Conference in Delhi in November 2022?
Ans. Azerbaijan

Ques 11. Which city’s museum restoration project has been awarded the Award of Excellence at UNESCO?
Ans. Mumbai

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here