• Tue. Feb 27th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

02 August 2023 Daily Current Affairs02 August 2023 Daily Current Affairs

Daily Current Affairs

02 August 2023 Daily Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

02 August 2023 Current Affairs

Ques 1. With which country India is going to set up ‘Innovation Platform’?
Ans. Switzerland

Ques 2. Which country’s parliament has passed a bill to take away the powers of the judiciary?
Ans. Israel

Ques 3. Who has inaugurated the All India Education Summit 2023 held at Pragati Maidan in Delhi?
Ans. Narendra Modi

Ques 4. Alok Aradhe has been sworn in as the Chief Justice of the High Court of which state?
Ans. Telangana

Ques 5. When was ‘World Ranger Day 2023’ celebrated?
Ans. 31 July

Ques 6. The US has announced a ‘$345 million’ military aid package for which country?
Ans. Taiwan

Ques 7. Heli Summit 2023 and RCS Udaan 5.2 have been inaugurated in which state?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 8. To whom has the Maharashtra government decided to give the first ‘Udyog Ratna’ award?
Ans. Ratan Tata

Ques 9. Where is the Asia Surfing Championship organized?
Ans. maldives

Ques 10. With which e-commerce startup has the National Cooperative Consumer Federation of India tied up?
Ans. Magicpin

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 02 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *