01 August 2023 Daily Current Affairs

0
66
01 August 2023 Daily Current Affairs
01 August 2023 Daily Current Affairs

Current Affairs

01 August 2023 Daily Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 01 August 2023 

Ques 1. Where will the world’s largest museum ‘Yuge Yugeen Bharat’ be inaugurated?
Ans. New Delhi

Ques 2. Which country has announced the successful eradication of ‘Rubella’?
Ans. Bhutan

Ques 3. When is Kargil Vijay Diwas celebrated?
Ans. July 26

Ques 4. Which bank has overtaken SBI in CRISIL’s Corporate Banking Rankings for 2023?
Ans. HDFC Bank

Ques 5. Which university of the state will include courses in Agri Business Management and Food Technology?
Ans. Agricultural University, Jodhpur

Ques 6. Which country has passed an anti-corruption bill with a record 190 amendments?
Ans. Sri Lanka

Ques 7. In which country will the ‘Talisman Saber Exercise’ be organized?
Ans. Australia

Ques 8. Who has presided over the 62nd session of the UN Council on Social Development?
Ans. Ruchira Kamboj

Ques 9. Who will lead India’s first cannabis medicine project?
Ans. Jammu

Ques 10. Which railway station has received UNESCO’s Asia Pacific Cultural Heritage Award 2023?
Ans. Byculla Railway Station

Ques 11. According to Standard Chartered Research, by which year the Indian economy will become $6 trillion?
Ans. 2030

Ques 12. Which tiger reserve currently has the maximum number of tigers in the state?
Ans. Ranthambore Tiger Reserve

Ques 13. Which bank has launched the Amrit Mahotsav FD scheme?
Ans. IDBI Bank

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 01 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, gk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here