02 & 03 June Current Affairs

0
38
02 & 03 June Current Affairs
02 & 03 June Current Affairs

Current Affairs

02 & 03 June Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 02 & 03 June 

Ques 1. Which IIT institute’s startup, ‘Agnikul Cosmos’ has launched the world’s first rocket with a single-piece three-dimensional (3D) printed engine.
Ans. IIT Madras

Ques 2. Which Indian mountaineer has scaled Mount Everest twice in a season?
Ans. Satyadeep Gupta

Ques 3. Which country has successfully hosted the 46th Antarctic Treaty Consultative Meeting and the 26th Environmental Protection Committee?
Ans. India

Ques 4. Harpreet Singh Cheema and Navneet Kaur Cheema, citizens of which country, have become the first Sikh couple to reach Mount Everest?
Ans. America

Ques 5. Armed Forces Medical Services and who have signed MoU for collaborative research and training?
Ans. IIT Hyderabad

Ques 6. How many medals has India won in the Asian Panka Wrestling Championship?
Ans. Seven

Ques 7. Where will Reliance Industries start construction of India’s first ‘Multimodal Logistics Park’?
Ans. Chennai

Ques 8. Where has India successfully tested anti-radiation missile Rudram II?
Ans. Odisha

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here