01 June 2024 Current Affairs

0
62
01 June 2024 Current Affairs
01 June 2024 Current Affairs

Current Affairs

01 June 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 01 June 2024 

Ques 1. Which foundation day has been celebrated in the state of Goa?
Ans. 37th

Ques 2. Where has WHO organized the ‘Walk the Talk’ yoga session program?
Ans. Geneva

Ques 3. Which major crops are supported by monsoon rains in India?
Ans. Rice, maize, cotton, soybean and sugarcane

Ques 4. Who has won the title of Miss Rajasthan-2024?
Ans. Harshita Batra

Ques 5. Where has DRDO successfully tested the air-to-surface RudraM-II missile?
Ans. Odisha

Ques 6. By when does the southwest monsoon rain usually spread across the country?
Ans. Mid July

Ques 7. Who has been given the ‘Best Teacher National Award-2023’ for outstanding work in the field of environmental protection at the National Honors Ceremony held in Madhya Pradesh?
Ans. Jivraj Singh

Ques 8. Where has GAIL (India) Limited commissioned India’s first green hydrogen plant?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 9. Which player from Rajasthan has been selected in the Indian team for the World Junior Squash Championship to be held in Houston, USA?
Ans. Avlokit Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: current affairs answers, current affairs in hindi, today current affairs in hindi, current affairs pdf, current affairs 2024, 10 current affairs, today current affairs pdf, current affairs of india.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here