01 September 2021 Current Affairs

0
50
01 September 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

01 September 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 01 September 2021 

Ques 1. Indian company AFCONS has signed a contract for the biggest ever infrastructure project in which country?
Ans. Maldives

Ques 2. Which Bollywood actor has been appointed by Arvind Kejriwal as the brand ambassador of the “Desh Ke Mentor” campaign?
Ans. Sonu Sood

Ques 3. The Governor of which state, Banwarilal Purohit has been given the additional charge of the new Governor of Punjab?
Ans. Tamil Nadu

Ques 4. Smt Nirmala Sitharaman has inaugurated 132/3/1 KW Mohanpur substation in which state?
Ans. Tripura

Ques 5. How many meters air rifle gold medal has been won by Indian shooter Avani Lekhara in Tokyo Paralympics?
Ans. 10 meters

6. Name the Sports Minister of India who has launched the Fit India mobile application?
Ans. Anurag Singh Thakur

Ques 7. Which ministry has launched Wi-Break app from Vigyan Bhawan?
Ans. Ministry of AYUSH

Ques 8. Has the web version of the e-GOPALA application developed by has been launched?
Ans. National Dairy Development Board

Ques 9. Which aerospace company has launched Ants, Avocado, and Robotic Arm for the Space Station?
Ans. space x

Ques 10. When are National Nutrition Day and Non-Alignment Day celebrated?
Ans. 1 September

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here