01 November 2022 Current Affairs

0
38
01 November 2022 Current Affairs
01 November 2022 Current Affairs

Current Affairs

01 November 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 01 November 2022 

Ques 1. In which Indian city the first case of Omicron subvariant BQ.1 was detected?
Ans. Pune

Ques 2. In which city Sardar Patel National Disabled T20 Cup will be inaugurated on 31st October 2022?
Ans. Lucknow

Ques 3. When is World Psoriasis Day observed?
Ans. 29 October

Ques 4. On which day was the 4th China-Belgium Scientific and Technical Exchange Symposium held?
Ans. 28 October 2022

Ques 5. In which district of Rajasthan will the world’s tallest Lord Shiva statue be unveiled?
Ans. Rajsamand

Ques 6. Nippon Goswami has passed away recently, who was he?
Ans. Actor

Ques 7. On 31 October 2022, the much-awaited project Udaipur-Ahmedabad broad gauge line was flagged off by whom?
Ans. By Prime Minister Shri Narendra Modi ji

Ques 8. Which union has signed an agreement to ban new petrol-diesel cars from the year 2035?
Ans. The European Union

Ques 9. When will the 12th World Hindi Conference be held?
Ans. February 2023

Ques 10. Since when has the International Pushkar Fair been organized?
Ans. From 1st to 9th November 2022

Ques 11. Which nation did President introduce the first domestic car made in the country?
Ans. Turkey

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here