01 January 2023 Current Affairs

0
108
01 January 2023 Current Affairs
01 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

01 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 01 January 2023 

Ques 1. Prime Minister Narendra Modi’s mother Heeraben breathed her last at what age?
Ans. 100 years

Ques 2. Which country banned oil supplies to countries that used price caps?
Ans. Russia

Ques 3. Which was the first state to pass the Lokayukta Bill 2022?
Ans. Maharashtra

Ques 4. Indian Bank has launched its flagship program “MSMI Prerna” in which state?
Ans. Rajasthan

Ques 5. In which kingdom Jio’s 5G service has started?
Ans. Andra Pradesh

Ques 6. On which day Krantiveer Ukiang Nangwa Jayanti / Sacrifice Day is celebrated?
Ans. Every year on 30 December

Ques 7. Which Kingdom Dhanu Yatra has been organized after 2 years.
Ans. Odisha

Ques 8. With which country India has implemented Free Trade Agreement?
Ans. Australia

Ques 9. Right back George Cohen passed away. Who was he?
Ans. footballer

Ques 10. Which Indian-American has been named to the Space Advisory Group?
Ans. To Rajeev Badyal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here