02 January 2023 Current Affairs

0
44
02 January 2023 Current Affairs
02 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

02 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 02 January 2023 

Ques 1. Who took over as the CEO of the food regulator FSSAI?
Ans. G Kamala Vardhan Rao

Ques 2. The first session of the 14th Legislative Assembly of Himachal Pradesh was held on which day of the new year?
Ans. On 4 January 2023

Ques 3. Which state’s CM has inaugurated the state-level Khel Mahakumbh? – CM Dhami of Ans. Uttarakhand

Ques 4. When is Vikram Sarabhai’s 51st death anniversary celebrated?
Ans. 30 December

Ques 5. Who has inaugurated the Rs 43.08 crore project at Srisailam Temple?
Ans. President Murmu

Ques 6. ADB gave a loan of how many million dollars to “Shriram Finance”?
Ans. 100

Ques 7. Union Home Minister Amit Shah addressed the Cooperative Beneficiaries Conference in which Town?
Ans. Bengaluru

Ques 8. Till which year the Government of India extended the free import of Urad and Arhar pulses?
Ans. 31 March 2024

Ques 9. In which state ‘Dhanu Yatra’ has been organized after two years? ,
Ans. Odisha

Ques 10. From whom the interim Central Vigilance Commissioner has been appointed –
Ans. Praveen Kumar

Ques 11. India has allowed exporting an additional 40 MW of power to which country?
Ans. Nepal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here