World GK Question Answer

0
81
World GK Question Answer
World GK Question Answer

World GK Question Answer

World GK Question Answer: In this post, we share GK questions on World. one liner GK question is very important for all competitive exams. All candidates must be read this post and Learn World GK Question and Answer.

World GK Question In English

Ques 1. world’s deepest lake
Ans. Lake Baikal

Ques 2. World’s highest lake
Ans. Titicaca

Ques 3. World’s largest artificial lake
Ans. Volga Lake

Ques 4. world’s largest delta
Ans. sundarban delta

Ques 5. world’s smallest bird
Ans. humming bird

Ques 6. world’s largest mammal
Ans. blue whale

Ques 7. World’s largest temple
Ans. Temple of Angkor Wat

Ques 8. Tallest statue of Mahatma Buddha in the world
Ans. Ulaanbaatar (Mongolia)

Ques 9. world’s largest clock tower
Ans. The Great Bell of Moscow

Ques 10. world’s largest statue
Ans. Statue of Liberty

Ques 11. driest place in the world
Ans. Atacama Desert Chile

Read Also: World GK Question

Ques 12. World’s Highest Waterfall
Ans. Angel Falls

Ques 13. World’s largest waterfall
Ans. Guayra Falls

Ques 14. World’s widest waterfall
Ans. Khon Falls

Ques 15. Longest railway tunnel in the world
Ans. Seikan Railway Tunnel Japan

Ques 16. World’s longest railway platform
Ans. Kharagpur P. bengal 833

Ques 17. World’s largest railway station
Ans. Grand Central Terminal New York

Ques 18. busiest airport in the world
Ans. Chicago – International Airport

Ques 19. the world’s greatest epic
Ans. Mahabharata

Ques 20. world’s largest museum
Ans. American Museum of Natural History

Ques 21. world’s largest zoo
Ans. Kruger National Park (South Africa)

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: world general knowledge questions in hindi, World general knowledge questions with answers, general knowledge questions with answers, 60 general knowledge questions with answers, 100 easy general knowledge questions and answers, 100 general knowledge questions and answers, 50 gk questions with answers, general knowledge questions with answers pdf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here