World Geography Questions

0
41
World Geography Questions
World Geography Questions

World Geography Questions

World Geography Questions: World Geography Questions for State and UPSC Civil Services Examinations. For competitive exams, objective geography and world geography questions.

Geography Questions With Answer

Ques 1. Which is the world’s tallest mosque?
Ans. Sultan Hassan Mosque, Cairo

Ques 2. Which is the world’s widest waterfall?
Ans. Khone Waterfall

Ques 3. Which is the world’s largest waterfall?
Ans. Guaira Waterfall

Ques 4. Which is the world’s largest museum?
Ans. American Museum of Natural History

Ques 5. Which is the world’s largest zoo?
Ans. Kruger National Park (South Africa)

Ques 6. Which is the world’s largest bird?
Ans. Ostrich

Ques 7. Which is the world’s smallest bird?
Ans. Humming Bird

Ques 8. Which is the world’s biggest epic?
Ans. Mahabharata

Ques 9. Which is the world’s biggest delta?
Ans. Sundarban Delta

Ques 10. Which is the world’s biggest temple?
Ans. Angkor Wat Temple

Ques 11. Which is the world’s biggest fresh water lake?
Ans. Lake Superior

Ques 12. Which is the world’s deepest lake?
Ans. Lake Baikal

Ques 13. Which is the longest railway tunnel in the world?
Ans. Seikan Railway Tunnel Japan

Ques 14. Which is the longest railway platform in the world?
Ans. Gorakhpur (Uttar Pradesh)

Ques 15. Which is the largest railway station in the world?
Ans. Grand Central Terminal New York

Ques 16. Which is the tallest statue of Mahatma Buddha in the world?
Ans. Ulaanbaatar (Mongolia)

Ques 17. Which is the world’s largest clock tower?
Ans. The Great Bell of Moscow

Ques 18. Which is the world’s largest statue?
Ans. Statue of Liberty

Ques 19. Which is the world’s largest Hindu temple complex?
Ans. Akshardham Temple Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Youtube: Notesplanet

Tags: Geography questions pdf, Geography questions with answers, 10 Geography questions and answers, World Geography questions with answers, 100 geography quiz questions, Geography questions and answers PDF, Indian Geography Questions and Answers PDF, 20 hard geography questions and answers.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here