Current Affairs 28 October 2023

0
110
Current Affairs 28 October 2023
Current Affairs 28 October 2023

Current Affairs

Current Affairs 28 October 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

28 October 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which person launched the website of “Kasturi Cotton Bharat”?
Ans. Piyush Goyal

Ques 2. In which state has the government approved the establishment of Khelo India State Excellence Centre?
Ans. Ladakh

Ques 3. In which city has a month-long anti-industrial pollution campaign been launched to urge people to keep an eye on polluting industrial elements?
Ans. New Delhi

Ques 4. Who has flagged off Yashaswini, the women’s bike team of the Central Reserve Police Force?
Ans. Kalraj Mishra

Ques 5. Where has the Reserve Bank of India (RBI) inaugurated its ‘sub-office’?
Ans. Itanagar

Ques 6. Who has written the new novel ‘Cold Blooded Love’?
Ans. Girish Dutt Shukla

Ques 7. Who has been appointed as DG Hospital Services (Armed Forces)?
Ans. Air Marshal Sadhna Saxena

Ques 8. Who became the first woman to burn Ravana in Luv Kush Ramlila of New Delhi?
Ans. Kangana Ranaut

Ques 9. In which state has the ‘Skills on Wheels’ initiative been launched for the first time to promote skill development and digital literacy?
Ans. Rajasthan

Ques 10. Geologists have discovered coral reef fossils at an altitude of 18,000 feet above sea level in which Himalayan region?
Ans. Ladakh

Ques 11. Where has Home Minister Amit Shah inaugurated the ‘Samau Martyrs Memorial and Library’?
Ans. Gujarat

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here