Current Affairs 27 July 2023

0
84
Current Affairs 27 July 2023
Current Affairs 27 July 2023

Current Affairs

Current Affairs 27 July 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

27 July 2023 Current Affairs 

Ques 1. Who has won the men’s doubles title in ‘Korea Open Badminton 2023’?
Ans. Satwik Sairaj and Chirag Shetty

Ques 2. Which state’s Chief Minister has launched ‘Sashakt Mahila Loan Yojana’?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 3. When has the ‘Rajasthan Platform Based Gig Workers Bill, 2023’ been passed in the assembly?
Ans. July 24, 2023

Ques 4. Where has the President come on a two-day official visit to India?
Ans. Sri Lankan President ‘Ranil Wickremesinghe’

Ques 5. China and which country have signed an agreement to build a ‘1200 MW nuclear power plant’?
Ans. Pakistan

Ques 6. What is the notified interest rate accepted by the Government of India on EPF (Employees’ Provident Fund) deposits?
Ans. 8.15%

Ques 7. Which scheme has been launched by the Chief Minister of Chhattisgarh state?
Ans. ‘Rural Housing Justice Scheme’

Ques 8. Who has won the British Prime Minister’s Point of Light Award?
Ans. Moksha Roy

Ques 9. Which school has been honored in the ‘Fit India Quiz-2022’ organized by the Union Ministry of Youth Affairs and Sports?
Ans. Kendriya Vidyalaya No-1, Jaipur

Ques 10. To which country will the US give a $400 billion military aid package?
Ans. Ukraine

Ques 11. Which country has created the world record for the fastest 100 runs in Test cricket?
Ans. India

Ques 12. Who has hosted the first ‘International Sports Film Festival’?
Ans. Kolkata

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here